Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
10.12.2021
A+
A-

Turan Teşkilatı Genel Başkanı ve 26 Safires Group Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Yürüksoy, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Yürüksoy, Temel insan haklarının korunmasına dair birçok uluslararası sözleşmenin kaynağını teşkil eden, insanlık tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 10 Aralık 1948 yılında ilan edilerek, tüm dünyada ve ülkemizde İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

73. yıl önce ilan edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi; ırk, dil, din cinsiyet, sosyal köken, ayrımı yapılmaksızın insanlara hak ve özgürlükler tanımaktadır. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizde, insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması için atılan her adım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları içindeki tüm vatandaşlarına gösterdiği önemi ve saygıyı göstermektedir.

Zira bizim medeniyetimizde ve inancımızda, hakkı korumak, insanlar arasında ayırım yapmamak, farklılıklara saygı duymak en önemli değerlerimizdendir.

İnsan haklarının temelinde, evrensel değerler olan bireye saygı ve bireysel özgürlükler bulunmaktadır. Tüm vatandaşlarımızın insan olmaktan dolayı sahip olduğu haklar, Devletimizin ve hukukun güvencesi altındadır. İnsanın en temel hakkı olan yaşama, düşünce, çalışma, eğitim gibi özgürlükler Anayasamızda değişmez kurallara bağlanarak, yasal güvence altına alınmıştır.

Ülkemiz geçmişte olduğu gibi bugün de, demokrasi, insan hakları, saydamlık, kadın-erkek eşitliği gibi ortak değerlerimizin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasına; ırkçılık, hoşgörüsüzlük, yabancı düşmanlığı ile her türlü etnik-dini ayrımcılık ve aşırılıkla mücadele edilmesine yönelik çalışmalar kararlılıkla devam ediyor.

Bu çerçevede devlet ve millet olarak insan hak ve özgürlüklerini benimseyerek sahip olduğumuz farklılıkları sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde birer zenginlik olarak görme ve bu değerleri ülkemizi çok daha güçlü kılacak şekilde geleceğe taşıma azmi ve kararlılığındayız.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabulünün 73. Yılında hak ve özgürlüklerin gözetildiği, ayrımcılıkların yok olduğu bir dünya dileğiyle tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık İnsan Hakları Gününü kutlar; Selam ve saygılarımı sunarım.

MUHAMMED FURKAN YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.