Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

listede ayrıca ABD, İsrail, Karadağ ve Vietnam‘da yer alıyor

listede ayrıca ABD, İsrail, Karadağ ve Vietnam‘da yer alıyor
REKLAM ALANI
15.08.2021
A+
A-

ALMANYA’DAN TÜRKİYE’YE SEYAHAT EDECEKLER DİKKAT!

Alman hükümeti, ABD, Türkiye ve İsrail’i koronavirüs sebebiyle yüksek riskli ülke kategorisinde bulunduğunu açıklayacak.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Corona vaka sayısının hızla yükseldiği Türkiye’yi “yüksek riskli ülke” ilan etme kararı aldı. Buna göre Türkiye’ye gidenler Almanya’ya dönüşte ev karantinasına girmek zorunda kalabilecek.

Almanya’da Korona konusundaki kararları belirleyen Robert Koch Enstitüsü’nün tavsiyeleri yönünde, Dışişleri Bakanlığı‘nın güncelediği listede ayrıca ABD, İsrail, Karadağ ve Vietnam‘da yer alıyor. Söz konusu ülkeler önümüzdeki Pazar gecesinde itibaren “yüksek riskli ülke” olarak sınıflandırılırken, Türkiye Salı gecesi saat 00.00‘dan itibaren söz konusu listede yer alacak.

Hükümet kaynaklarına dayandırılan haberde, koronavirüs sebebiyle bu ülkelerin riskli olduğu, aşılanmamış kişilerin beş günlük karantina gerekeceği ifade edildi.

Portekiz’in ise artık yüksek riskli olmadığı belirtildi. haberde, uygulamanın pazar günü yürürlüğe gireceği öne sürüldü.

Yüksek riskli ülkelerden gelen yolcular, koronavirüse aşı olduklarını kanıtlamadıkları sürece beş ila on gün süresince karantinaya alınacak.

Alınan kararı eleştiren Alman Turizmciler Birliği, çok sayıda tatilcinin seyahatlarının son günlerinde ve dönmek üzere oldukları belirterek, bu kişilerin hazırlıksız yakalandıklarını ve iş yerlerinde, çocukların da okullarda zor bir durumla karşılaşacaklarını öne sürdü. Almanların en çok seyahat ettikleri ülkelere arasında birinci sırada yer alan İspanya’nın “yüksek riskli ülke” ilan edilmesi, ilk tahminlerin tersine büyük oranda iptallere yol açmadı. Uzmanlar, iptal oranının yüzde 10’un altında kaldığını açıkladı. Ancak bir çok eyalette okulların açıklamasıyla, yaz tatilinden dönenlerde tespit edilen vaka sayısıyla ilgili rakamlara göre, en ç ok vaka sayısı İspanya’dan dönen tatilcilerde görüldü. Türkiye ikinci, Fransa üçüncü sırada yer alırken, aşılamanın da etkisiyle vaka sayılarının geçen yıl yaz dönemine kıyasla çok daha hafif olduğuna dikkat çekildi.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.