Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

HALİLİYE BELEDİYESİNİN “ÇEVRE DOSTU” PROJESİ: SIFIR ATIK

HALİLİYE BELEDİYESİNİN “ÇEVRE DOSTU” PROJESİ: SIFIR ATIK
REKLAM ALANI
25.12.2023
A+
A-

TARİH 25.12.2023
İLETİ NO 301
KONU HALİLİYE BELEDİYESİNİN “ÇEVRE DOSTU” PROJESİ: SIFIR ATIK
FTP BİLGİLERİ Sunucu: 213.14.45.58 K. Adı= basin Şifre= 123987

HALİLİYE BELEDİYESİNİN “ÇEVRE DOSTU” PROJESİ: SIFIR ATIK

Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın hayata geçirdiği Sıfır Atık Projeleriyle toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor. Sıfır Atık Marketler ile vatandaşlar da geri dönüşüme teşvik edilirken, son 1 yılda toplanan geri dönüştürülebilir atıklar ile 3 milyon ton suyun kirlenmesi ve 6 bin 233 ağacın kesilmesi önlendi.

Bir 2 kişi, telefon ve yazı görseli olabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde yürütülen Sıfır Atık Projesi, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde de binlerce ağacın kesilmesine, milyonlarca ton suyun kirlenmesinin önüne geçti. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın girişimleriyle Haliliye Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesiyle geri dönüşüm atağı sürüyor.

Bir 2 kişi, gazete bayisi ve yazı görseli olabilir

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmete sunulan Sıfır Atık Marketler ve ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirilen geri dönüşüm kutularıyla vatandaşların geri dönüşüme katkı sağlaması amaçlanıyor. Vatandaşların sıfır atık projesinde etkin rol alması adına Devteyşti Mahallesi, Şair Nabi Mahallesi ve Ahmet Yesevi Mahallesine kurulan Sıfır Atık Marketler ile evsel atıklar dönüştürülüyor. Geri dönüşüme katkı sunacak atıkların toplandığı Sıfır Atık Marketlerde kayıt oluşturan vatandaşlara ise puan sistemiyle çeşitli temizlik ürünleri hediye ediliyor. Proje kapsamında her gün yüzlerce kilo kağıt, plastik, metal ve atık yağlar toplanarak, Atık Dönüşüm Merkezleri ile geri dönüşüme kazandırılıyor.

Bir 1 kişi, sokak ve yazı görseli olabilir

3 MİLYON TON SUYUN KİRLENMESİ, 6 BİN 233 AĞACIN KESİLMESİ ÖNLENDİ
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği proje ile son 1 yıl içerisinde 367 ton kağıt karton, 83 ton plastik, 33 ton cam, 67 ton metal, 3 bin ton bitkisel atık yap ve 10 bin adet atık pil toplandığı belirtildi. Sıfır Atık Marketler ve geri dönüşüm materyalleri aracılığıyla toplanan kağıt atıklar ile 6 bin 233 ağacın kesilmesi ve atık yağlarla ise 3 milyon ton suyun kirlenmesinin önüne geçildi.

Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir

Öte yandan, Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından daha temiz bir çevre için hayata geçirilen Sıfır Atık Marketlerden ise binlerce aile faydalanıyor.

 

Değerli Basın Mensupları;

 

Ekte; ilgili bilgilendirme notu, fotoğraf ve görüntü yer almaktadır.

 

İnternet siteleri için link;

 

FTP Adresimiz:

Sunucu: 213.14.45.58

Kullanıcı adı: basin

Şifre: 123987

 

İyi Çalışmalar Dileriz;

Haliliye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

İletişim;

Telefon: 0414 313 3443-44 / 633

Facebook: www.fb.com/haliliyebld

Twitter: www.twitter.com/haliliye_bld

Instagram: www.instagram.com/haliliyebld

E-mail: [email protected][email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.