Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

Dışişleri Bakanının ağaç dikme kampanyasına katılımı

Dışişleri Bakanının ağaç dikme kampanyasına katılımı
REKLAM ALANI
13.03.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanının ağaç dikme kampanyasına katılımı
.2024

Öncesi
Sonraki

 

 

 

9 Mart 2024’te Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin, Tacikistan Büyükelçileri ve kordiplomasi temsilcileriyle birlikte başkent Sadriddin Ayni’nin adını taşıyan parkta ağaç dikme kampanyasına katıldı. .

“Kadim milli geleneklerimize göre, kendi evini inşa etmek ve çocuk yetiştirmekle birlikte ağaç dikmek de en asil ibadetlerden biridir. Bu nedenle baharın gelişiyle birlikte ülkenin farklı yerlerinin çevre düzenlemesine yönelik çok sayıda etkinlik düzenleniyor. ” – Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin etkinlik sırasında kaydetti.

Aynı zamanda Bakan, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon’un Meclis Oli’ye yıllık mesajında ​​verilen talimatlara dayanarak ülkeyi 2040 yılına kadar yeşillendirmeye yönelik hükümet programından bahsetti ve Tacikistan’ın aktif programlardan biri olduğunu kaydetti. su, ekoloji ve iklim değişikliği alanındaki önemli sorunların çözümüne yönelik öncülerdir ve bu tür etkinlikler, küresel sorunların çözümüne yönelik eylemlerimizin pratikte somutlaşmış halidir.

Sirojiddin Muhriddin, “Bu bağlamda siz değerli dostlarımızı, bahar tatili arifesinde sevincimizi sizlerle paylaşmaya ve ülkemizi yeşillendirmeye devam etmeye davet ettik” diye ekledi.

Etkinlik kapsamında Tacikistan Cumhuriyeti’nin kahramanı Sadriddin Ayni’nin anıtı önünde çiçek bırakma töreni düzenlendi.

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/14572/participation-of-the-minister-of-foreign-affairs-in-the-tree-planting-campaign

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.