Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

Deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikte kalıcı su depolarının inşaatı ve “Rogun” hidroelektrik santralinin T-9 ulaşım tünelindeki ilerlemenin ziyaret edilmesi.

Deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikte kalıcı su depolarının inşaatı ve “Rogun” hidroelektrik santralinin T-9 ulaşım tünelindeki ilerlemenin ziyaret edilmesi.
REKLAM ALANI
12.08.2023
A+
A-

 

 

 

Deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikte kalıcı su depolarının inşaatı ve “Rogun” hidroelektrik santralinin T-9 ulaşım tünelindeki ilerlemenin ziyaret edilmesi.

.2023 , Rogun şehri

 

 

 

9 Ağustos’ta, ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, saygıdeğer Emomali Rahmon, “Vibuild” şirketinin taş ve çakıl fabrikasını ziyaret ettikten sonra, kontrol alanına ​​deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikte inşa edilen “Rogun” hidroelektrik santralinin kalıcı su alma tesislerini ziyaret etti.

 

 

 

Burada ülkenin büyük lideri Sayın Emomali Rahmon, 1,2 Nolu birimlerin kalıcı su depolarının kapılarının dikey şaftlarına inşaat ve montaj işleri, beton dökümü ve ankraj montajı süreci hakkında bilgi verdi. “Rogun” hidroelektrik santralinin ,3,4,5 ve 6.

İnşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından santralin ünitelerinin bu tesis üzerinden su temin edilerek elektrik üreteceği söylenmelidir. Kalıcı su girişleri, mühendislik açısından santral inşaatının en karmaşık kısımlarından biridir. Su girişlerinin çapı 13,4 metredir.

Projeye göre bu tesiste patlatma ve zemin işleri 5.9 milyon metreküp olup, bugüne kadar tamamlanan işler planın yüzde 80-90’ını oluşturmaktadır.

472 bin 230 proje metre AJG ankrajının 68 bin 586 metresi, 125 bin 186 metre proje metresinden ise 81 bin 137 metre PNA ankrajı hayata geçirildi.

1300 metre seviyesinde kalıcı su girişlerinin inşası 6 şafttan oluşmaktadır, inşaat, tünel açma, betonlama ve ankraj montajı kapalı anonim şirket “Deneysel – mekanik tesis” çalışanlarının ve uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilmektedir. Norak şehri. Bu şantiyede ana su almaları, bunlara ulaşım yollarının hazırlanması, temizlik ve 1 bin 552 metre kotuna kadar olan dağ yamaçlarının düzleştirilmesi ve güçlendirilmesine yönelik zemin çalışmaları yapılıyor.

 

 

 

Santralin 1-6 ünitelerinin kalıcı su alma kapılarının düşey şaftlarına tünel açma, betonlama, delme, topraklama ve ankraj montajı iki vardiya halinde yapılıyor.Bugüne kadar 64,1 bin metreküp hafriyat çalışması yapıldı. 11 bin 600 metreküp hacimli 1 numaralı ünitenin maden dikey su alma kapıları, 12 bin metreküp hacimli 2 numaralı ünitenin su alma kapısının dikey şaftında, 1 numaralı ünitede dahil olmak üzere gerçekleştirildi. 3. ünitede 17 bin metreküp, 4 numaralı ünitede 16 bin metreküp hafriyat çalışmaları tamamlandı. 5 ve 6 nolu ünitenin su alma kapılarının düşey şaftında 40 metre derinlikte 5 bin 800 metreküp ve 1 bin 700 metreküp hacimde tünel açma çalışmaları devam ediyor.

1, 2 ve 5, 6 nolu ünitelerin su alma kapılarının düşey şaftları kottan 1300 metre ile 1178 metre arasında olup, her birinin projesine göre yüksekliği 122 metredir. 3 ve 4 nolu birimlerin su alma kapılarının düşey şaftları 1160 metre kotuna kadar yerleştirilmiştir. Projeye göre bu iki madenin yüksekliği 140 metreye eşit.

Halihazırda bu ocaklarda proje standartlarına uygun olarak tünel açma, beton harcı dökme, demir kemer döşeme, ankraj montajı, çimentolama, beton serimi yapılmaktadır. Santralin inşaatının bu bölümünde 50’den fazla güçlü ekipman ve deneyimli uzman kullanıldı ve yer aldı.

Ulusun saygıdeğer lideri Emomali Rahmon ziyareti sırasında tesisin yetkilileri ve inşaatçıları ile samimi bir sohbet gerçekleştirdi ve bu tesisin inşasını Tacik ulusunun tarihinde yeni bir sayfa olarak nitelendirdi.

 

 

 

Devlet başkanı, öncelikle inşaat işlerinin kalitesine ciddi şekilde dikkat edilmesi gerektiği talimatını verdi. Vatanseverlik ve vatanseverlik duyguları yüksek olan işçiler ve uzmanlar, ülkenin Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon’a, işin başarılı ve kaliteli bir şekilde tamamlanması için çabalarını yönlendireceklerinin sözünü verdiler.

Devlet Başkanı Emomali Rahmon, kalıcı su alma kapılarının maden ocaklarındaki iş akışını ziyaret ettikten sonra T-9 ulaşım tünelinin kontrol noktasından barajın çekirdeğinin çalışma sürecine özel ilgi gösterdi. kotu 1034 metre, baraj ise 1140 metre seviyesinde.

“Rogun” hidroelektrik santralinin ana barajının tasarım yüksekliğinin 335 metre, baraj kret uzunluğunun ise 670 metre olduğunu hatırlatırız. Su deposunun üst kotu deniz seviyesinden 1290 metre yükseklikte olup, baraj malzemesinin hacmi 80 milyon metreküptür. Rezervuar alanı 170 kilometrekare olup, 1290 metre seviyesindeki hacmi 13,3 milyon metreküptür. “Rogun” hidroelektrik santrali, 3.600 megavat kapasiteli en büyük hidroelektrik santralidir.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, inşaat sürecini ziyareti sırasında, tamamlanan işlerin kalitesini çok takdir etmiş ve bununla bağlantılı olarak, inşaat işlerinin zamanında yapılmasından ve uygulanmasından sorumlu yetkilileri görevlendirmiştir. bu “Işık Sarayı”nı gerçekleştirmek ve ülke hükümetinin hedeflerini gerçekleştirmek, “Enerji Bağımsızlığı”na ulaşılmasına katkıda bulunmak.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31197?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.