Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’den gelen Kıbrıs Gazilerini kabul ederek görüştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’den gelen Kıbrıs Gazilerini kabul ederek görüştü
REKLAM ALANI
30.09.2023
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’den gelen Kıbrıs Gazilerini kabul ederek görüştü

.2023

“Verilen mücadele sonucu elde ettiğimiz emaneti geleceğe taşımak görevimizdir”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bugün, Türkiye’den gelen Kıbrıs Gazilerini kabul etti.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’den gelen Kıbrıs Gazilerini kabulü sırasında yaptığı konuşmada, 20 Temmuz sabahı Kıbrıs Barış Harekâtı’nın gerçekleşmesiyle Kıbrıs Türklerinin Kıbrıs Adası’nda varlıklarını sürdürebildiğini belirterek, Mücahitlerimizin kahramanlıkları ile birlikte Mehmetçik’in adaya ayak basmasıyla verilen mücadelenin sonucunda elde edilen emaneti geleceğe taşımanın görevimiz olduğunu dile getirdi. “Bu emanet Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir. Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak Türk dünyasının en güneydeki temsilcisidir. Burada bu devleti yaşatmanın huzuru ve bahtiyarlığı içerisindeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve tanınma yolunda katkı koyan Türk devletlerine teşekkürlerini iletti.

 

 

Ekonomik, siyasi ve kültürel varlığımızı sürdürebilmek için KKTC devletinin daha da güçlendirilmesi için çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’deki egemenliğimizin tanınması için verilen uğraşların süreceğini kaydetti.

 

 

 

 

New York temaslarına değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşmiş Milletler 78’inci Genel Kurulu’nda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı tarihi konuşmada diplomatik ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve KKTC’nin tanınması çağrısını yinelediğini anımsattı.
“Biz artık bağımsız bir Türk devleti ile buradaki varlığımızı sürdürüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, AB oyunları ile Türkiye Cumhuriyeti’nin adadan uzaklaşmasının hedeflendiğini ancak buna asla izin verilmeyeceğini söyledi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, şehitlerimizi ve yaşamlarını yitiren gazileri andığı konuşmasında, Kıbrıs Gazilerinin büyük önem arz ettiklerini belirterek teşekkür etti.

Dosya Adı

 

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-turkiyeden-gelen-kibris-gazilerini-kabul-ederek-gorustu-11536

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.