Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mikroplastikler, Endokrin Bozucular ve Çevresel Etkileri Çalıştayı’nda konuştu:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mikroplastikler, Endokrin Bozucular ve Çevresel Etkileri Çalıştayı’nda konuştu:
REKLAM ALANI
04.11.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mikroplastikler, Endokrin Bozucular ve Çevresel Etkileri Çalıştayı’nda konuştu:

.2023

 

 

 

“Çevre kirliliği sadece atıldığı yeri değil tüm dünyayı etkiliyor”

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TÜBA, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İTÜ Kuzey Kıbrıs ortaklığı ile düzenlenen Mikroplastikler, Endokrin Bozucular ve Çevresel Etkileri Çalıştayı’nın açılışına katıldı.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açılışta yaptığı konuşmada, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin eğitim adası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kampüs açması ve çalıştayı ülkede yapmasının önemine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Tatar, çalıştayda çıkacak sonuç bildirgesinin hayırlara vesile olmasını diledi.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, aşırı karbondioksit salımı ile dünyayı tehlikeler beklediğini, bilimsel yayınlarda ve toplantılarda gündeme gelmesine rağmen insanlığın tedbir almadığını söyledi.

Karbondioksit salımının yanısıra karada ve denizde bulunan tonlarca atıktan dolayı canlıların olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Hastalıklara neden olan çevre kirliliğini insanlık biliyor ancak çare bulunması konusunda adım atmıyor. Çevre kirliliği sadece atıldığı yeri değil tüm dünyayı etkiliyor. Karbondioksit salımı ve doğaya atılan atıklarla çevre kirlenirken, gelecek olumsuz etkileniyor” dedi.

 

 

 

 

Dünyanın nimetleri ve kaynakları artarak tüketilirken, dünyanın olumsuz etkilendiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, şöyle konuştu:

“İnsanlık bilim ve teknolojide olağanüstü bir başarı sergilerken, doğayı da düşünmeli. İnsanlar bencil davranıyor, bugünü düşünüp geleceği düşünmüyor. Dünyayı gelecekteki insanlardan emanet aldık. Gelecek nesilleri düşünerek hareket edilmeli”

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-mikroplastikler-endokrin-bozucular-ve-cevresel-etkileri-calistayinda-11657

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.