Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

AZİZ AKKUŞ `TAN ‘SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ’ MESAJI

AZİZ AKKUŞ `TAN ‘SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ’ MESAJI
REKLAM ALANI
22.12.2021
A+
A-

Gelişim ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Danışmanı Diyarbakırlı Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş , ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü’ ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Akkuş , “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!” diyerek bu toprakları vatan kılma adına, çetin kış şartları altında, on binlercesi tek kurşun bile atamadan Sarıkamış’ta şehadet şerbeti içen yaklaşık 90 bin şehidimiz, aziz milletimizin gönlünde çok müstesna ve ulvî bir yere sahiptir. Bu vesileyle şehitlerimizi şahadete erişlerinin 107. sene-i devriyesinde milletçe şükran ve minnetle anıyoruz.

Ölümü öldüren bir anlayışa sahip bir medeniyetin mensupları olan bizler, vatanı, bayrağı ve inancı için can vermeyi, yaşamaktan daha evlâ görürüz. Nitekim “şehit” olmak, her birimizin hayalinde ve duasında olan yüce bir makamdır.

Bu kutlu makama Sarıkamış’ta ulaşmış kahraman yiğitlerimizin yazdığı tarih, Devletimizin kuruluşunda da çok önemli bir rol oynamıştır.

Merhum Akif’in;
“Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor” dediği gibi, orada şehadet şerbetini içen 90 bin güneş, bu coğrafyada hilalin hâkim, ay yıldızlı bayrağımızın da bâki kalacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Sarıkamış’taki şehitlerimiz başta olmak üzere, Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde, bölücü ve yıkıcı terör örgütleri ile yapılan mücadelelerde, 15 Temmuz ihanet girişimi sırasında ve gönül coğrafyamızın her bir karışında şehadet mertebesine eren tüm kahramanlarımızı minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.