Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın ülkemizin diplomatik misyonları için Merkezi Seçim Komisyonu ile birlikte düzenlediği seminere ilişkin basın açıklaması

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın ülkemizin diplomatik misyonları için Merkezi Seçim Komisyonu ile birlikte düzenlediği seminere ilişkin basın açıklaması
REKLAM ALANI
26.01.2024
A+
A-

 

 

 

 

No:029/24, Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın ülkemizin diplomatik misyonları için Merkezi Seçim Komisyonu ile birlikte düzenlediği seminere ilişkin basın açıklaması

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 7 Şubat’ta yapılması planlanan olağanüstü cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülke dışında yaşayan veya uzun süreli yabancı görevlerde bulunan Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşlarının oy haklarının sağlanması amacıyla ülkemizin diplomatik misyon çalışanlarına yönelik 22 Ocak 2024 2024 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Merkezi Seçim Komisyonu ile ortaklaşa video konferans formatında bir seminer düzenlendi.

 

 

 

Etkinliğin açılışını yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yalçın Rafiyev, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 7 Şubat 2024’te yapılması planlanan olağanüstü cumhurbaşkanlığı seçimleri için 37 ülkede 49 sandık oluşturulduğunu belirterek, katılımıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

 

 

Merkez Seçim Komisyonu Başkan Yardımcısı Rovzat Gasimov, ülke sınırları dışında seçimlerin düzenlenmesi konusunda Dışişleri Bakanlığı ile birlikte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken, etkinlik katılımcılarının dikkatine, seçimlerin normları hakkında geniş bilgi verdi. Yabancı ülkelerde seçim yapılmasına ilişkin ülkenin mevzuatı. R. Gasimov, yurtdışında yaşayan Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşlarının oy vermesini organize etmek amacıyla Dışişleri Bakanlığı ile Merkezi Seçim Komisyonu arasında yoğun iş birliğinin her gün devam ettiğini ve ortaya çıkan sorunların koordineli bir şekilde çözüme kavuşturulduğunu vurguladı.

 

 

 

Seminerde, önceki seçimlerden farklı olarak bu seçimlerin yapılacağı ülke sayısında ve yurt dışında kurulan bölge sayısında ciddi bir artış olduğu ve bunun şu ana kadar yapılan seçimler için en yüksek gösterge olduğu bildirildi. .

 

 

 

Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Dairesi Başkanı Emil Safarov ise konuşma yaparak, seçimlerle ilgili yapılacak çalışmaların yanı sıra Dışişleri Bakanlığı Eylem Planı ve bu kapsamda kurulan Genel Merkez hakkında bilgi verdi. Bakanlık.

 

 

 

Toplantı sonunda Azerbaycan Cumhuriyeti diplomatik misyonlarının seçimlerin işleyişine ilişkin çok sayıda sorusu yanıtlandı.

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Merkezi Seçim Komisyonunun ilgili alanlardaki çalışanları, ülkemizin yabancı ülkelerdeki diplomatik misyonlarının yetkili temsilcileri (video konferans formatında) ve ilçe seçim başkanları Seminere diplomatik misyonlarda kurulan sandıkların bağlı olduğu komisyonlar katıldı.

 

 

 

Paylaş
BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no02924

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.