Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

2022’de Pskov bölgesinde 33 okul yenilenecek

2022’de Pskov bölgesinde 33 okul yenilenecek
REKLAM ALANI
21.01.2022
A+
A-

2022’de Pskov bölgesinde 33 okul yenilenecek

Birleşik Rusya tarafından başlatılan okul revizyon programı kapsamında eğitim kurumları modernize ediliyor
Tüm tesislerin (13’ü bölgesel merkezde bulunan) elden geçirilmesi için bölge, federal bütçeden 1,5 milyar ruble’den fazla alacak. Fonlar, 2022 yılında Okul Eğitim Sistemlerinin Modernizasyonu programı kapsamında sağlanacaktır.

“Halkla yaptığımız ortak toplantılar sırasında, birçok ebeveyn, şehirde yeni okulların inşa edildiği gerçeğine odaklanıyor – modern, konforlu. Oysa eski binalarda okuyan çocukların da benzer koşulları yaratması gerekiyor. Her düzeydeki yetkililer bunu görüyor , hepimiz anlıyoruz ve bu sorunları çözmeye çalışıyoruz ” dedi .

Şehirde her yıl çok sayıda okul ve anaokulunun onarıldığını kaydetti.

Örneğin geçen yıl, Razvitiye Lisesi’nde, 8 No’lu multidisipliner yasal lisede ve 5 No’lu okulda yemek ünitelerinin büyük bir revizyonu gerçekleştirildi. 10 No’lu “Beni Unutma” ve 47 Nolu “Sevinç” anaokullarına yeni çitler kuruldu. Aynı çalışma 21 No’lu sosyo-ekonomik lisede de yapıldı. Ve 13 No’lu anaokulunda iki yeni gölgeli kanopi ortaya çıktı.

Başkanın, 19 Haziran’da Birleşik Rusya Kongresi’nde önümüzdeki beş yıl için okulların elden geçirilmesi için bir program oluşturma talimatı verdiğini hatırlayın. Partinin halk programında yeni tesislerin inşası ve mevcutların elden geçirilmesi kararlaştırıldı. Devlet Konseyi Başkanlığı toplantısında Vladimir Putin , Sirius eğitim merkezi başkanı Elena Shmeleva’nın önerisi üzerine, okul revizyon programının kapsamlı hale getirilmesine karar verildiğini söyledi – sadece binaları ve binaları onarmakla kalmayıp, aynı zamanda ayrıca bunları dahili olarak donatmak ve modern ekipmanlarla donatmak. Temmuz ayının sonunda, Birleşik Rusya Eğitim Bakanlığı liderliğine revizyona ihtiyacı olan 7.200 okulun kaydını teslim etti. Bölgelerde tasarımdan kabule kadar tüm çalışma aşamaları, bakanlık ve veli topluluk ile birlikte parti şubelerinin oluşturduğu çalışma grupları tarafından izleniyor.

kaynak:https://er.ru/activity/news/v-pskovskoj-oblasti-v-2022-godu-otremontiruyut-33-shkoly

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.