Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

VII Büyük Çocuk Festivali Birleşik Rusya’nın desteğiyle Moskova’da açıldı

VII Büyük Çocuk Festivali Birleşik Rusya’nın desteğiyle Moskova’da açıldı.

VII Büyük Çocuk Festivali Birleşik Rusya’nın desteğiyle Moskova’da açıldı
REKLAM ALANI
30.09.2024
A+
A-

VII Büyük Çocuk Festivali Birleşik Rusya’nın desteğiyle Moskova’da açıldı
2024

28 Eylül – 15 Kasım tarihleri ​​arasında Moskova ve St. Petersburg’daki mekanlarda gerçekleştirilecek
Festivalin ortak organizatörü geleneksel olarak ” Küçük Anavatan Kültürü ” parti projesidir. Etkinliğe katılım için profesyonel drama ve müzikal tiyatroları, kukla tiyatroları, genç seyircilere yönelik tiyatrolar, kapsayıcı projeler, sinema ve animasyon filmleri, modern edebiyat eserleri ile çocuklara ve gençlere yönelik yaratıcı projeler sunulacak.

Yarışma programı “Tiyatro”, “Sinema”, “Animasyon”, “Kitap” alanlarında 19 adaylığın yanı sıra özel adaylıkları içermektedir: “En İyi Kapsayıcı Performans”, “Okul Tiyatrosu” (adaylık “Birleşik Rusya” tarafından başlatılmıştır) ”), “En sevdiğim bölge.”

“Büyük Çocuk Festivali en iyi yapımları desteklemek için oluşturulmuş bir platform. İlk başladığımızda katılım için 161 başvurumuz vardı, şu anda 500. Jüri tarafından sunulan performansların kalitesinin her geçen yıl arttığını görüyoruz. Bu, bölgelerdeki kültür kurumlarının maddi ve teknik tabanının modernleştirilmesine ve geliştirilmesine yardımcı olan “Küçük Anavatan Kültürü” parti projesi ile kolaylaştırılmaktadır. Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen devlet görevlerine karşılık gelen performanslar yaratılıyor: kültürel, manevi ve ahlaki değerlerin korunması, kültürümüzün yarattığı en iyinin genç nesile aktarılması. Açılış töreninde Devlet Duma Kültür Komitesi başkanı “Küçük Anavatan Kültürü” parti projesinin federal koordinatörü Olga Kazakova, “Birleşik Rusya her yıl bütçede gerekli çizgiyi koyuyor” dedi .

Parti projesi kapsamında yılda 200’e yakın çocuk ve kukla tiyatrosunun destek aldığını hatırlattı. Temeli Rus klasikleri olan yaklaşık iki bin performans sahnelendi.

Festivalin sanat yönetmeni ve “Küçük Anavatan Kültürü” parti projesinin kamu konseyi başkanı Rusya Halk Sanatçısı Sergei Bezrukov da katılımcılardan büyük ilgi gördü.

“Bu yıl 500’ün üzerinde 24 bölge ve 26 şehir temsil ediliyor. Seyirciler 48 gösteriyi izleyebilecek. Kazananlar, 6-16 yaş arası 28 çocuktan oluşan bağımsız bir jüri tarafından belirlenecek. Bu bizim bilgi birikimimizdir. Jüride genç aktörler, müzisyenler, sporcular, sanatçılar ve Tüm Rusya okul olimpiyatlarının kazananları yer alıyor. Seçtikleri performanslar çocuklarımızın ilgisini gösterecek. Dolayısıyla bu aynı zamanda bir tür sosyolojik kesittir” dedi.

Festivalin açılışında Valery Markin’in yönettiği “Bebek Mamut” müzikali sunuldu .

Festivalde ayrıca bir yönetmen laboratuvarı, yazarlarla toplantılar, ustalık sınıfları ve çocuk tiyatroları katılımcılarına ve genç izleyicilere yönelik projeler üreten her türlü sanat dalından profesyonellere yönelik tartışmalar yer alacak.

Büyük Çocuk Festivali’nin 2018 yılından bu yana “Küçük Anavatan Kültürü” parti projesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kültür Girişimleri Fonu, Rusya Federasyonu Kültür Bakanlığı ve Bakanlığın desteğiyle düzenlendiğini hatırlatalım. Moskova Bölgesi Kültür ve Turizm Dairesi. Festivalin organizatörleri Sergei Bezrukov Sosyal ve Kültürel Projeleri Destekleme ve Geliştirme Vakfı ve Moskova İl Tiyatrosu’dur.

Hoparlör
Kazakova Olga Mihaylovna
Kazakova Olga Mihaylovna
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duma Komitesi Başkanı Kültür, federal parti projesi “Küçük Anavatan Kültürü” Koordinatörü
#Kazakova
#Bezrukov
#BüyükÇocukFestival
#Moskova
#açılış
#partiprojeleri
#küçük vatanın kültürü
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/v-moskve-pri-podderzhke-edinoj-rossii-otkrylsya-vii-bolshoj-detskij-festival

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.